Vissza /

Hitler - A Gonosz Születése 2003 HD



Leírás:
Eredeti cim - Hitler: The Rise of Evil (2003) - brit, kanadai, amerikai filmdráma
Rendező - Christian Duguay
Szereplők - Robert Carlyle, Liev Schreiber, Matthew Modine, Peter O’Toole, Julianna Margulies, Jena Malone, Stockard Channing, Peter Stormare, Justin Salinger, Zoe Telford

A film témája Adolf Hitler életének feldolgozása, különös hangsúlyt fektetve az első világháború utáni időszakra, Hitler politikai pályájának indulására és felemelkedésére, egészen a kancellári kinevezéséig.
A film cselekménye nyomon követi Fritz Gerlich, a náci párt politikáját és felemelkedését ellenző német újságíró életét is, többször elmondva a film elején és végén is elhangzó, eredetileg Edmund Burke-nek tulajdonított idézetet is.
A film nyitójelenete Adolf Hitler gyermekkorának montázsát mutatja be, majd az 1899–1914-ig terjedő időszakra fókuszál, amikor a leendő Führer elhagyta Bécs városát és Münchenbe utazott. Az első világháborúban a német hadseregben való szolgálatára, és a Vaskereszt kiérdemlésére is kitér a cselekmény, egészen Hitler egy gáztámadás során bekövetkezett átmeneti megvakulásáig.
Hitler 1919-ben visszatér a forradalmi hangulatú Münchenbe, és a hadsereg kötelékében dolgozik tovább, hogy jelentést készítsen az újonnan alakult politikai pártokról a városban. Miután részt vett a Német Munkáspárt egyik ülésén, annak vezetője, Anton Drexler belépésre invitálja az ifjú tisztet, aki ettől kezdve politikai pályára lép. Miután találkozott Ernst Hanfstaengllel, a gazdag művészkiadóval, Hitler, hogy finomítsa képét létrehoz egy szimbólumot a párt számára, ez lesz a náci horogkereszt. Hanfstaengl, Hitlert a város elitjével is kapcsolatba hozza, beleértve a háborús hős Hermann Göringet és a militáns Ernst Röhmöt. 1921-ben Hitler arra kényszeríti Drexlert, hogy lemondjon a párt vezetéséről és őt nevezze ki utódjának, majd a Német Munkáspártot Nemzetiszocialista Német Munkáspárttá formálja át.

A film hossza: 02:56:50 (Ha most elindítod a lejászást, 14:44-ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 34 alkalommal

Feltöltve: 2022-04-11 23:28:00 (2 éve)

Kulcsszavak: hitler, gonosz, születése, 2003


További dokumentumfilmek




Hozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus