Vissza /

III Edward Anglia legnagyobb királya Életrajza /ismeretterjesztő



Leírás:
III. Edward Anglia királyaként uralkodott 1327 és 1377 között. A trónról való erőszakos lemondását, majd meggyilkolását követően apját, II. Angliai Edwardot követve III. Edward bosszút állt apja ellenségein, köztük a fiatal király anyja, a francia Izabellán, és uralkodni kezdett. 50 évig.

A király újra egyesítette a bajba jutott angol bárókat, kiterjesztette a windsori kastélyt, új korszakot hozott létre a középkori lovagságban, és százéves háborúba kezdett Franciaországgal 1337 és 1453, hogy kikényszerítse igényét a francia trónra. Az angol területek Franciaországban jelentősen kibővültek, de a háború súlyos anyagi terheket róntot a királyságra, a helyzetet csak tovább rontotta a Fekete Halál 1348-as érkezése.


A király uralkodása vége felé két szörnyű csapást szenvedett el, amikor franciaországi nyeresége elveszett, és fia, Edward of Woodstock 1330 es 1376, más néven Edward, a Fekete Herceg idő előtt meghalt. Következésképpen, amikor III. Eduárd 1377 júniusában agyvérzésben meghalt, unokája, II. Richárd angol király követte 1377 es 1399.

Remélem, élvezni fogjátok ezt!
Ha tetszett a videó, lájkold és oszd meg.
Ne felejts el feliratkozni erre a csatornára a további frissítésekért.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Adna nekem egy csésze kávét
Paypal : [email protected]
or https://www.paypal.me/ZolaTech
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#alatok #film #dokumentumfilm

Video provided by Video Library - No copyright Footage
https://www.youtube.com/c/VideoLibrar...

A film hossza: 00:23:00 (Ha most elindítod a lejászást, 17:58-ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 16 alkalommal

Feltöltve: 2022-06-06 19:39:00 (1 éve)

Kulcsszavak: edward, anglia, legnagyobb, királya, Életrajza, /ismeretterjesztő


További dokumentumfilmek




Hozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus