Vissza /

A Város Alatt 2011 HD



Leírás:
Eredeti cim - In Darkness (2011) - lengyel, német, kanadai filmdráma
Rendező - Agnieszka Holland
Szereplők - Robert Wieckiewicz, Benno Fürmann, Agnieszka Grochowska, Maria Schrader, Herbert Knaup, Marcin Bosak, Krzysztof Skonieczny, Milla Bankowicz, Oliwer Stanczak, Kinga Preis, Alexandre Levit, Frank-Michael Köbe, Joachim Paul Assböck

A német megszállás idején történt valós eseményeken alapuló film, egy lengyel katolikus csatornakarbantartó és betörő, Leopold Socháról mesél, aki a Lengyelországi Lwów (Lemberg) városában él. A város csatornarendszerével kapcsolatos tudását arra használta fel, hogy menedéket biztosítson a Lwów gettóból megszökött zsidó csoportnak, a Lengyelországi holokauszt idején.
Barátjával és munkatársával, Szczepek Wróblewskivel, több mint egy évig, együtt bujkált és gondozott egy csoport lengyel zsidót.
Eleinte napi fizetést követelnek a segítségükért, de még jóval azután is segítik a csoportot, hogy a zsidók pénze elfogyott, és a segélyezés egyre veszélyesebbé vált. A zsidó gettót 1941-ben hozták létre, és a nácik 1943 júniusában döntöttek a felszámolásáról. A szovjetek 1944 júliusában vették birtokukba Lwów városát, ekkorra Socha bandája, a város kevesebb mint 1000 túlélő zsidója közül 10-et alkotott. Socha és Wróblewski, valamint feleségeik tettei vezettek ahhoz, hogy elismerjék őket a "Nemzetek Igaza" címmel.

A film, Robert Marshall "In the Sewers of Lvov" (1990) című könyvén alapul. A csoport utolsó túlélője, Krystyna Chiger egy visszaemlékezést tett közzé élményeiről, "A lány zöld pulóverben - Élet a holokauszt árnyékában" (2008). Nem ez volt a film forrása, mivel a rendező nem tudott a könyvről a film megjelenése előtt.

A film hossza: 02:17:49 (Ha most elindítod a lejászást, 19:56-ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 1 alkalommal

Feltöltve: 2022-04-26 23:28:00 (1 éve)

Kulcsszavak: város, alatt, 2011


További dokumentumfilmek




Hozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus