Vissza /

Korszellem - Kiegészités Dokumentum 2008 *HD



Leírás:
Eredeti cim - Zeitgeist: Addendum (2008) - amerikai dokumentimfilm
Rendező - Peter Joseph

A film Jiddu Krishnamurti beszédéből vett részletekkel kezdődik és zárul. A film további részét Peter Joseph narrálja, és négy részre oszlik, amelyeket Krishnamurti, John Adams, Bernard Lietaer és Thomas Paine idézetei vezetnek be a képernyőn.
- Az I. rész a töredéktartalék-alapú banki tevékenység folyamatát tárgyalja, amint azt a Chicago Federal Reserve Bank of Modern Money Mechanics című könyve szemlélteti. A film azt sugallja, hogy a társadalmat az adósságalapú monetáris politika révén gazdasági rabszolgaságba manipulálják azáltal, hogy megkövetelik az egyénektől, hogy alávessenek magukat a foglalkoztatáshoz, hogy kifizessék adósságukat.
- A második rész interjút közöl John Perkinsszel, a Confessions of an Economic Hitman című könyv szerzőjével, aki elmondja, hogy részt vett a latin-amerikai gazdaságok multinacionális vállalatok és az Egyesült Államok kormánya általi leigázásában, beleértve a latin-amerikai vezetők megdöntésében való részvételt is. állapot. Perkins az USA-t korporatokráciának tekinti, amelyben a profit maximalizálása az elsődleges.
- A III. rész bemutatja Jacque Fresco futurista és a Vénusz Projektet, és azt állítja, hogy el kell távolodni a jelenlegi társadalmi-gazdasági paradigmáktól. Fresco kijelenti, hogy a kapitalizmus állandósítja azokat a feltételeket, amelyekről azt állítja, hogy megoldja, mivel a problémák csak akkor oldódnak meg, ha van pénz keresni. A film Fresco erőforrás-alapú gazdaságra vonatkozó javaslatát vizsgálja, amely a környezetbarátságot, a fenntarthatóságot és a bőséget tekinti alapvető társadalmi célnak. A továbbiakban a technológiát tárgyalja, amelyet az emberi fejlődés elsődleges mozgatórugójának tekint, és úgy írja le, hogy a politika nem képes megoldani semmilyen problémát.
- A IV. rész azt sugallja, hogy az elsődleges oka annak, amit a film a társadalom társadalmi értékeinek tekint ("hadviselés, korrupció, elnyomó törvények, társadalmi rétegződés, irreleváns babonák, környezetrombolás és egy despotikus, társadalmilag közömbös, profitorientált uralkodó osztály") kollektív tudatlansága a "természetjog kialakuló és szimbiotikus vonatkozásairól". A film a következő lépéseket szorgalmazza a társadalmi változások elérése érdekében: a Federal Reserve System legerősebb bankjainak, a fő hírhálózatoknak, a hadseregnek, az energiavállalatoknak, az összes politikai rendszernek a bojkottálása; és csatlakozik, és támogatja a Zeitgeist Movementet.

A film hossza: 02:03:08 (Ha most elindítod a lejászást, 07:12-ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 81 alkalommal

Feltöltve: 2022-03-06 04:48:00 (2 éve)

Kulcsszavak: korszellem, kiegészités, dokumentum, 2008


További dokumentumfilmek




Hozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus