Vissza /

Utazás az Univerzum Peremére Dokumentum 2008 *HDLeírás:
Eredeti cim - Journey To The Edge of The Universe (2008) - angol, amerikai dokumentumfilm
Rendező - Yavar Abbas

A film egy csodálatos képi világú idegenvezetés az általunk ismert világegyetemben. Számtalan új és érdekes információhoz jut a néző, de az eddigi embertől távoli, szakszavakkal érthetetlen, tudományos hókuszpókusz helyett könnyen értelmezhetővé válnak az eddig valaha hallottak.
Mindemellett tűrhető a narráció is.
Elindulunk a Földről és bejárjuk a felfoghatatlan méretű Naprendszert, számtalan kilométert teszünk meg és látogatást teszünk a Merkúron, a Holdon, a Marson, a Vénuszon, a Jupiteren, a Szaturnuszon, az Uránuszon, a Neptunuszon és a Plútón, ezek némely holdján is. Kivétel nélkül mindről megtudhatunk valamit, többek között azt is, hogy alkalmas e az emberi élet fenntartására, vagy más, idegen élet fenntartására. Részletesen foglalkozunk éltető erőnkkel a Nappal is.
Még a film felénél sem járunk és eljutottunk a Naprendszer végéhez.
Ezek is irdatlan távolságok voltak, de most már fényévben mérjük a távot és féreglyukszerű animációval közlekedünk a filmben is.
Túl minden határon még az eddigieknél is mérhetetlenebb távolságokkal szembesülünk, más galaxisokat mutatnak meg, a világegyetem legérdekesebb és legijesztőbb, legszebb és legfelfoghatatlanabb képződményeit tárják elénk. Kvazárok, pulzárok, élő és halott csillagok, fekete lyukak, aszteroidák, ködök, felhők, szupernóvák és még számtalan dolog.
A térbeli utazást felváltja az időbeli és eljutunk az Ősrobbanásig, a galaxisok, a galaxisunk kialakulásához. Majd visszatérünk a Naprendszerbe és a Földre.
Egy páratlan képi világú, érdekfeszítő dokumentumfilmről van tehát szó, ami elgondolkodtatja az embert, hogy milyen apróság is ő egy ekkora helyhez képest, amiben él.
Erről hajlamosak vagyunk ugyanis elfeledkezni, hogy a világ nem körülöttünk forog, de nem is csak ránk korlátozódik.

A film hossza: 01:30:36 (Ha most elindítod a lejászást, 03:02-ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 663 alkalommal

Feltöltve: 2022-03-06 05:40:00 (2 éve)

Kulcsszavak: utazás, univerzum, peremére, dokumentum, 2008


További dokumentumfilmek
Hozzászólások

Tetszett a film? Vagy éppen ellenkezőleg nem? Itt bátran elmondhatod a véleményedet.

comments powered by Disqus