Vissza /

XV. Lajos www.erlanet.gportal.hu



Kell egy kis támogatás, ezért kérlek nyomj egy tetsziket a www.erlanet.gportal.hu kezdőlapján! Köszönöm!

Műfaj: Történelmi
Évszám: 2009
A leírást a lap alján találod!


Rendező: Thierry Binisti

Szereplők: Stanley Weber (XV. Lajos) François Berléand (Richelieu) Romane Portail (Mme de Pompadour) Karine Pinoteau (Marie Leszcynska, a királyné) Laurent Soffiati (Croy)

Izgalmas, érdekfeszítő és látványos film készült XV. Lajosról, aki a Napkirályt követte a francia trónon. A Napkirály dicső jövőt festett az ifjú Lajos elé, de egyszersmind nyomasztó terhet is rakott a vállára. A hazája reményét megtestesítő ifjú uralkodó azonban hamar megroppan az erejét meghaladó feladatok súlya alatt, s vadászatba és buja örömökbe menekül. Az uralkodását végigkísérő kicsapongásai, a hétéves háború és a francia gyarmatok elvesztése nem csupán népszerűtlenné, hanem megvetett, gyűlölt és kigúnyolt személlyé is tették a nép körében. Döntéseit még a parlament sem tette magáévá. Mígnem Lajos megtalálta azt a nőt, aki egyenrangú társa lehetett, s aki nem csak az ő életében, de Franciaország sorsában is jelentős fordulatot hozott. Ő volt Madame Pompadour...
A film alkotói a szorongásokkal, a beteljesületlen vágyakkal, és az ellentmondásokkal teli uralkodó esendő, emberi portréját rajzolták meg.

Kategória: Kalandfilm

A film hossza: 01:31:15 (Ha most elindítod a lejászást, 13:44 -ra lesz vége a filmnek.)

Megtekintve: 111.899 alkalommal

Feltöltve: 2014-01-23 07:44:00 (1 év tizede)


Hasonló Kalandfilm